ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС:

НОВИНИ25.02.2020

AdvocaTeam - вдень перемоги в судах, ввечері на полі


AdvocaTeam після перемоги над «Benteler» у останньому турі Gold business league піднялися на перше місце у турнірній таблиці. Кожна команда заслуговує до себе уваги та має свою цікаву історію. І ми, обов’язково, згадаємо про кожну, а розпочнемо, як і годиться, з сьогоднішнього лідера чемпіонату. Прес-служба Асоціації футзалу міста Львова та керівник Петро Закалюжний завітали в Раду адвокатів Львівщини та поспілкувалися із заступником голови Ради адвокатів Львівської області Анатолієм Копняком та очільником ГО «Футбольний клуб адвокатів Львівщини «Львівські Леви» Любомиром Каралюсом.

Про участь у Бізнес-лізі
Першочергово, турнір давав змогу команді здобувати постійну ігрову практику, аби вдало виступити на всеукраїнському турнірі серед адвокатів з міні-футболу UNBA, які проводяться під егідою Національної асоціації адвокатів України. Проте, з кожним роком результати спочатку AdvocaTeam і водночас «Львівських Левів», покращувалися. «Тепер думаємо чи не зробити більший акцент на виступах у Бізнес-лізі», - каже Любомир Каралюс, голова ГО «Футбольний клуб ради адвокатів Львівщини «Львівські леви». Зараз він займається більше організаційними питаннями та є адміністратором команди, а на початку доводилося навіть грати на воротах.

Про склад команди
Любомир Каралюс: «На самому початку створення команди доводилося давати оголошення на сайті РАЛО, грати без лави запасних. Зараз же маємо повноцінну команду, а на тренування приходить навіть більше, ніж може вміститися у нашу заявку». Заступник голови РАЛО Анатолій Копняк додає, що на перших турнірах серед адвокатів Львівщина виглядала дещо смішно: нашвидкоруч зібрана форма, відсутність будь-якої зіграності та регулярних тренувань, а гравці вперше зустрілися на полі. Та з часом всі втягнулися і на сьогодні рівень команди значно виріс. Сьогодні команда об’єднує юристів різних професій.

Про професійний підхід
Люди, які є організованими та вміють планувати свій час, рано чи пізно перенесуть це зі своєї роботи і на хобі. Львівські адвокати після перших турнірів UNBA отримали чимало схвальних і водночас з долею здивування відгуків: є індивідуально сильні виконавці і хороша командна гра. З прогресом результатів росла і зацікавленість у тренувальному процесі. Алкоголь чи інші «спокуси» до гри – табу, яке не обговорюється. Щотижня команда тренується у спортивному залі «Львівської Політехніки» та має гру, тож підтримує ігровий тонус. Багато в чому допомогла і наявність тренера. Євгеній Москвін, який виступав у Екстра-лізі за львівські «Тайм» та «Енергію», не лише є кращим бомбардиром Gold business league, а й ставить адвокатам командну та комбінаційну гру.

Про UNBA
«Приємно, що є підтримка зі сторони Ради адвокатів Львівщини та її голови Богдана Яковича Павлишина», - ділиться своїми думками Любомир Каралюс. «Заруби» між адвокатськими командами зараз виросли до того рівня, що Харків та Київ мають по декілька команд, які виступають у місцевих лігах. Коментатор, який працював на минулорічному турнірі  з футзалу, дивувався присутності колишніх гравців Екстра-ліги, які виступали за команди з різних областей. Кияни фактично не вилазять з залу. У 2018 вони перемогли на Чемпіонаті світу серед юристів у Іспанії, обігравши у фіналі команду Сербії. Решта ж команд в Україні, за винятком Київської області, зараз вирівнюються і росте рівень змагань. Любомир Каралюс розповідає, що спорткомітет НААУ організовує чимало  турнірів. Серед цікавого: більярд, боулінг, стрітбол, стендова стрільба.

Про гру з «Benteler» та вихід на перше місце
З кожним наступним чемпіонатом команда  додавала та займала все вищі місця: п’яте, четверте, третє. Тепер AdvocaTeam (Львівські Леви) замахнулися і на першість. Щільність на верху турнірної таблиці велика. Перевагою нового лідера є дві перемоги в очних протистояннях з «Benteler» - прямим конкурентом у боротьбі за найвищі місця. «Цікавою видалася гра. Після матчу воротар суперника говорив, що четвертий гол на його совісті. Я ж вважаю, що удар був невідпорним та повинен входити у хайлайти туру», - говорить Любомир Каралюс, який сподівається, що вихід на перше місце дасть хороший імпульс і допоможе команді здобути ще не одну перемогу.

Тренер команди AdvocaTeam (Львівські Леви) Євгеній Москвін поділився враженнями від роботи з командою:
«Цей сезон в Gold business league є одним з найсильніших. Команда  заявляється у Бізнес-лігу аби мати ігрову практику перед змаганнями між обласними радами адвокатів. Зараз вийшли на перше місце у Gold business league, але подивіться на турнірну таблицю, яка там щільність. Одного тренування в тиждень не достатньо для повного взаєморозуміння на полі. Та рада адвокатів Львівщини сприяє нам у всьому і сподіваюся, що вже незабаром кількість тренувань подвоїться. Змогли перемогти «Benteler» двічі, що не може не тішити. Зараз кілька гравців отримали травми і доводиться трохи змінювати склад. Та нічого, будемо працювати далі».
Історія команди AdvocaTeam (Львівські Леви) цікава та заслуговує ще не одного матеріалу. У наступній частині ви зможете прочитати про виступи львівських адвокатів на міжнародних турнірах, бажання прийняти у Львові UNBA, цікаві персоналії та плани на майбутнє.