ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС:

НОВИНИ11.06.2020

Гранд Ліга Львова - історія 12 чемпіонів (реєстрація на літо 2020)

Гранд Ліга Львова: історія 12 чемпіонів

Розіграш Грандліги міста Львова 2019/2020 призупинено через спалах епідемії коронавірусу Covid-19. Залишилося зіграти один тур. У ньому заплановано вирішальний матч за «золото»  між командами Інстал-Палаз та Княжий Ринок. Обидві команди мають по 28 очок. За третє місце можуть поборотися DevPlanet (21 очко), Темп-Відники (20 очок), Максимус (19 очок). Ми віримо, що вдасться дограти цей сезон. А поки пропонуємо вам пригадати історію зародження та всі розіграші Гранд ліги міста Львова.

Зима 2012/13
У першому сезоні участь взяли 8 команд. Ім’я чемпіона стало відомим ще до останнього туру. Поразка «Княжого ринку» в останньому турі від найближчого переслідувача «Шіша клуб» не змінила нічого в турнірній таблиці. Саме «Княжий ринок» став першим чемпіоном. Найкращим бомбардиром турніру став гравець команди «Київстар» Роман Саприка, який відзначився 23 рази у 14 турах. Цікаво, що попри такого бомбардира, ця команда завершила турнір з від’ємною різницею м’ячів.

Літо 2013
Влітку, як і в першому розіграші, взяли участь 8 команд. Чемпіона першого сезону «Княжого ринку» серед учасників не було, а «Шіша клуб», срібні призери, втратили шанси на перемогу заздалегідь. Натомість боротьба розгорнулася між «Львівгаз» та «Львів Сіті», яких розділило на фініші лише одне очко. Запорукою золотих нагород «Львівгазу» стала перемога в очній зустрічі з «Львів Сіті». Найкращим бомбардиром Ігор Майорчак з «АК Лемберг» (23 голи у 14 матчах).

Зима 2013/14
Після перемоги влітку, зимовий титул чемпіона Гранд ліги теж забрав «Львівгаз». Від найближчих переслідувачів, команди «Львів Юнайтед» газовики відірвалися на 8 пунктів (37 проти 29). Найкращим бомбардиром з 17 голами став Максим Козирев з «Меркурія», а в трійку, з результатом у 14 голів, потрапив Роман Саприка, найкращий бомбардир сезону 2012/13.

Літо 2014
У літньому розіграші Гранд ліги чемпіон та срібний призер залишилися незмінними. Цього разу газовики завершили сезон зі ще більшим відривом – він становив 12 пунктів, а весь турнір «Львівгаз» завершив без втрати очок. Представник команди-переможниці забрав і звання найкращого бомбардира: Ярослав Писько зміг відзначитися 16 разів.

Зима 2014/15
У цьому розіграші участь взяли 6 команд, а турнір відбувався у 3 кола. Після кількох спроб «Львів Юнайтед» таки зміг обійти у таблиці «Львівгаз». Лише один бал розділив їх наприкінці змагань. Ще на два бали відстав «Меркурій», представник якого Максим Козирев став найкращим голеадором. Він став першим, кому вдалося двічі здобути звання найкращого бомбардира.

Літо 2015
Влітку 2015 року до боротьби за чемпіонство повернувся «Княжий ринок». І зміг здобути перемогу, випередивши «Бастіон» на 4 бали. «Львів Юнайтед» після зимового тріумфу фінішував лише четвертим. Найбільш результативним гравцем став Сергій Тригубець, який наколотив одразу 24 м’ячі.

Зима 2015/16
31, 29 та 26. З такими показниками фінішували в тому сезоні «Княжий ринок», «Бастіон» та «Львів Юнайтед», які сформували п’єдестал. Вперше звання топбомбардира розділило двоє гравців: Ярослав Писько («Княжий ринок») та Назар Райша («Імперія») фінішували з показником «18» у графі забитих м’ячів. Третій титул «Княжого ринку» дозволив їм зрівнятися за цим показником з «Львівгаз».

Літо 2016
Якщо завдяки попередньому титулу «Княжий ринок» зрівнявся з «Львівгаз», то перемога у розіграші Гранд ліги літа 2016 дозволила їм стати найбільш титулованою командою. Другими в цьому турнірі стали «ЛЮ-Верест», а замкнули трійку представники «Бастіона». Найбільше забив Олександр Хлюбко. Гравець «Бастіона» відзначився 12 разів у 15 турах.

Зима 2016/17
Зимовий сезон розширив список учасників з 6 до одразу 11 команд. І хоча чемпіон, яким достроково стала «Імперія», відірвався від переслідувачів на 5 очок, інтрига жила до останньої хвилини: різниця між 2 та 5 місцем склала лише 2 пункти. В підсумку «срібло» отримали «ЛЮ-Верест», а бронзові нагороди – «Галицька Здоба». Найкращим бомбардиром став гравець «Галицької Здоби» Сергій Тригубець – 17 м’ячів.

Літо 2017
Після «бронзи» взимку, в літньому розіграші Гранд ліги здобула перемогу «Галицька Здоба». У турнірі з 9 команд переможці втратили очки лише одного разу: в останньому турі була нічия з «Fujikura» – срібними призерами того розіграшу. Вражає різниця м’ячів у переможців: «+100»! Не дивно, що найкращий бомбардир, навіть два, представник саме «Галицької Здоби». По 43 м’ячі у Назарія Цимбаляка та Сергія Тригубця.

Зима 2017/18
Переможцем у зимовому чемпіонаті стала «Галицька Здоба», яка додала до літнього титулу ще й зимовий. Відрив від «Бастіона», що фінішував другим склав 8 очок. Третьою стала «Fujikura». Найбільше назабивав представник команди «CoreValue»Орест Патько. Гравець зміг відзначитися 15 разів.

Літо 2018
Серед 10 учасників розіграшу Гранд ліги виявилося 2 реальних претенденти на перемогу. Окрім «Галицької Здоби», яка замахувалася на третє поспіль чемпіонство, за золоті нагороди змагався «Максимус». На фініші сезону вище опинилася «Галицька Здоба», яка, слідом за «Львівгаз» та «Княжим ринком», отримала третій титул. «Максимус» відстав на 3 очки. Найкращим голеадором став Сергій Тригубець з результатом у 26 м’ячів.
Поки що ми не можемо назвати ім’я наступного чемпіона. Але, як тільки дозволять обставини, команди з’ясують це на полі.

А також оголошуємо про початок реєстрації на Гранд лігу Львова 2020 (літній сезон):
Ігри у по середах після 19:00
Відео матчів
Фото
Арбітраж
Медичне обслуговування
 
Реєстрація :
096 753 33 60
Петро Закалюжний
Асоціація футзалу міста Львова (комерційна ліга)