ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС:

НОВИНИ17.07.2016

Лідери очок не втрачають

У суботу, 16 липня, відбулися матчі 9 туру Гранд ліги Львова. Фаворити в усіх матчах здобули перемоги.
 
«ЛЮ-Верест» - «Спарта» - 6:2 (5:1)
«ЛЮ-Верест»: Кадира, Саприка, Хіреш, Ковальчук, Вахула, Писько, Сергієнко, Тарасович, Іляш
«Спарта»: Вишиваний, А. Коваль, В. Коваль, Ледневський, Лужецький
Голи: Тарасович, 5, Писько, 10, 14, Хіреш, 11, Ковальчук, 16, Саприка, 39 – Лужецький, 7, В. Коваль, 32
Попередження: Саприка, 38 - Лужецький, 15 
Судді: Р. Хомляк (Львів), О. Дуцяк (Дрогобич)
Серйозну заявку на перемогу у цьому матчі «ЛЮ-Верест» зробив ще у першому таймі. Неозброєним оком було помітно, що на рівних боротися з суперником «Спарті» не вдасться. Уся проблема була у тому, що у складі «Спарти» не було жодної заміни, а відтак воротарю та чотирьом польовим гравцям доводилося відпрацьовувати і за себе, і за партнерів, які з тих чи інших причин не змогли допомогти команді. Моментами у цьому матчі гравці «Спарти» діяли непогано, моментами не обходилося без провалів. У першому таймі номінальні господарі у ворота суперника забили п’ять голів, натомість у власні пропустили один. Загалом, претенденти на перемогу у Гранд лізі зняли питання про переможця матчу ще у першому таймі.
У другій половині гри гравці «ЛЮ-Вереста» уже збавили обороти. Забивати у ворота суперника їм уже не було потреби, натомість «Спарта» як не старалася, в обмеженому складі переламати хід поєдинку не змогла. Обмінявшись голами у другому таймі, команди завершили матч з тенісним рахунком 6:2.
 
«Невгамовні» - «Княжий Ринок» - 1:2 (0:0)
«Невгамовні»: Янч, Савін, Горін, Христенко, Гасюк, Романів, Палиг, Храмов, Данилевський, Чурко, Танечник, Якимов
«Княжий Ринок»: Стасюк, Цибик, Цимбаляк, Гриншпун, Дудаш, Яцишин, Чабан
Голи: Якимов, 29 - Чабан, 32, Цибик, 37
Судді: І. Вишиваний (Львів), О. Дуцяк (Дрогобич)
«Невгамовні», зважаючи на значні кадрові втрати у складі суперника, не змогли відібрати очки у лідера чемпіонату. Незважаючи на це, команда Сергія Вацяка лідирувала у матчі, однак так не змогла втримати бодай нічию. Клас та майстерність гравців «Княжого Ринку» у відповідальний момент взяла своє.
Перший тайм матчу команди провели доволі обережно. Ризикувати боялися як і одні, так і інші, відповідно на двох команди не порадували глядачів великою кількістю небезпечних моментів. Перша половина матчу завершилася без забитих голів.
Що цікаво, команди продовжували діяти доволі обережно і у другому таймі. Гра йшла до першої грубої помилки, яку на 29-ій хвилині допустили гравці «Княжого Ринку». Орест Якимов вдало зіграв на добиванні і вивів свою команду вперед.
Втім, вирішальною у матчі стала гра з п’ятим польовим від гравців «Княжого Ринку». Юрій Цибик і компанія спочатку відіграли пропущений гол (забив Михайло Чабан), а через п’ять хвилин «Княжий Ринок», як виявилося згодом, забив переможний гол. Його автором став Юрій Цибик. Врятуватися від поразки «Невгамовні» намагалися з допомогою п’ятого польового гравця. Втім, старання команди Сергія Вацяка помножилися на нуль. «Княжий Ринок» здобув свою чергову перемогу і зберіг відставання від «ЛЮ-Вереста» у турнірній таблиці на чотири очки.
 
«Бастіон» - «Львів Юнайтед» - 3:2 (3:0)
«Бастіон»: Пунда, Кудінов, Хлюбко, Кольцун, Гриник, Кузик, Чернецький, Лукянов
«Львів Юнайтед»: Нестеровський, Майорчак, Міщишин, Галамага, Хіреш, Лещишин
Голи: Кузик, 6, 11, Пунда, 17 – Лещишин, 24, Хіреш, 33
Судді: Р. Хомляк (Львів), І. Вишиваний (Львів)
Програму 9 туру Гранд ліги закривав матч між «Бастіоном» та «Львів Юнайтед». Зважаючи на кадрові втрати останніх, також складалася думка, що «Бастіон» у цьому матчі мав би брати максимальну кількість очок. Втім, перемога 3:0 у першому таймі аж ніяк не означала легкого життя для «Бастіону» у другому таймі. 
У першій половині гри «Бастіон» втілив свою перевагу у три забиті голи. Дубль на свій рахунок записав Андрій Кузик, а ще один гол провів воротар Ігор Пунда. При рахунку 3:0 на свою користь гравці «Бастіона» примудрилися не реалізувати одразу кілька гольових моментів, тим самим подарувавши шанс супернику збільшити свою перевагу. 
Цим шансом «Львів Юнайтед» скористався сповна, скоротивши рахунок до мінімуму у другому таймі. За «Львів Юнайтед» забивали Микола Лещишин та Яніс Хіреш. На більше гравців «Львів Юнайтед» у цьому матчі не вистачило. Щоб зробити рахунок 3:3, гравцям «Львів Юнайтед» забракло і сил, і часу. «Бастіон» таки зумів втримати перемогу.